Historien
Frederiksdal Fribad har eksisteret siden 1943, hvor bygningen blev opført og anvendt til gratis badested for byens borgere. Fribadet er også blevet brugt til skolesvømning med dertilhørende omklædningsfaciliteter.
Fribadets nuværende koncept skyldes først og fremmest nu afdøde Carsten Rynt Rechnagel, der forpagtede Frederiksdal Fribad fra 1996-2015. Carsten var en mand med utallige ideer og en evig tro på, at alt kan lade gøre, hvis bare ideen er god nok.
Det var Carsten, der i 2001 fik tilladelse til at etablere restaurant i de tidligere omklædningsrum. Og med hjælp fra et godt samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune udviklede han siden da konceptet til det, vi ser i dag. Altid med stor respekt for de unikke omgivelser og kravene til beskyttelse af miljøet, der følger med.
I dag sætter vi en ære i at fortsætte i Carstens ånd, for så kan det kun blive godt.
Området Ved Furesøen
Furesø ligger nordvest for København og er en del af Mølleå-systemet. Med sine 941 hektar er det den største sø i området og med en dybde på 38 meter er det den dybeste sø i landet. Mølleåen har sit udspring i Bastrup Sø og løber cirka 40 km. gennem Farum Sø, Furesø og Lyngby sø, inden den løber ud i Øresund ved Strandmøllen.
Den hyggelige sandstrand ved Frederiksdal Fribad er børnevenlig, har lavt vand, blåt flag og badebro ud til det dybe vand. Desuden er her masser af plads til både skovtur, leg og afslapning.
Kun 10 min gang fra Frederiksdal Fribad ligger Frederiksdals gamle vandmølle, hvor vandstanden i Furesøen reguleres fra slusen. Her finder du også Frederiksdal kano- og bådudlejning, hvor du kan leje kanoer og robåde til en skøn dag på søerne. Dette er også udgangspunktet for Bådfarten, der sejler til Farum, Holte, Bagsværd og Lyngby.
I forbindelse med Frederiksdal Fribad ligger voldgraven og ruinen af det gamle Hjortholm, som blev skudt i stykker under grevernes fejde i 1535. Fra bakketoppen kan man over Møllermarken skimte Frederiksdal Slot fra 1744.