HISTORIE & BAGGRUND

FREDERIKSDAL FRIBAD VED FURESØEN
Den hyggelige sandstrand ved Frederiksdal Fribad er børnevenlig, har lavt vand, blåt flag og badebro ud til det dybe vand. Desuden er her masser af plads til både skovtur, leg og afslapning.

Furesø ligger nordvest for København og er en del af Mølleå-systemet. Med sine 941 hektar er det den største sø i området og med en dybde på 38 meter er det den dybeste sø i landet. Mølleåen har sit udspring i Bastrup Sø og løber cirka 40 km. gennem Farum Sø, Furesø og Lyngby sø, inden den løber ud i Øresund ved Strandmøllen.

Kun 10 min gang fra Frederiksdal Fribad ligger Frederiksdals gamle vandmølle, hvor vandstanden i Furesøen reguleres fra slusen. Her finder du også Frederiksdal kano- og bådudlejning, hvor du kan leje kanoer og robåde til en skøn dag på søerne. Dette er også udgangspunktet for Bådfarten, der sejler til Farum, Holte, Bagsværd og Lyngby.

I forbindelse med Frederiksdal Fribad ligger voldgraven og ruinen af det gamle Hjortholm, som blev skudt i stykker under grevernes fejde i 1535. Fra bakketoppen kan man over Møllermarken skimte Frederiksdal Slot fra 1744.

Historien
Frederiksdal Fribad har eksisteret siden 1943, hvor bygningen blev opført og anvendt til gratis badested for byens borgere. Fribadet er også blevet brugt til skolesvømning med dertilhørende omklædningsfaciliteter. Carsten Rynt Rechnagel forpagtede Frederiksdal Fribad fra 1996-2015. I starten var der kun en iskiosk men i 2001 fik han, med tilladelse fra Lyngby-Taarbæk Kommune, etableret en iscafé/restaurant i de tidligere omklædningsrum. Vi fortsætter i hans ånd…

ÅBNINGSTIDER

Vi har åbent 2. maj-9. september alle dage. Restauranten er åben 17-22 og iskiosken fra kl. 10.

RESERVÉR BORD

ADRESSE

Restauranten ved Frederiksdal Fribad
Frederiksdal Badesti 1, 2830 Virum

KONTAKT

Loading